specs.
vineyard, grape & craft
- Grape pinot meunier, pinot noir, chardonnay
- Systemtype
- Soil mergl & klei
- Stick density per hectare
- Avg. age of the vineyard 6 tot 60 jaar
- Avg. production per hectare 3000
Mobillion Père en Fils
Sacy, Champagne, France
Onze vintage champagne garandeert u een gedeeld geluk, Na elke oogst wordt onze vintage met aandacht en zorg uitgewerkt, omdat op ons landgoed bij onze oogst het perceel en de druivensoort worden gerespecteerd. Ons doel is om complexe wijnen te produceren die ons terroir vertegenwoordigen en onze vintage tot uw volle tevredenheid identificeren.
Altijd op zoek naar uitmuntendheid, zijn we gecertificeerd als Hoge Milieuwaarde en Duurzame Wijnbouw in de Champagne.
Een episch en ononderbroken familieverhaal.
We telen de drie emblematische druivensoorten uit de Champagne als volgt: 40% pinot meunier, 40% pinot noir en 20% chardonnay, exclusief in Sacy, ons single-growth terroir met in totaal 73 percelen.
Met respect voor terroir, natuur en geschiedenis..
Vandaag de dag behouden we dezelfde visie op het beroep en de wijnstok: goed werk, een gezonde relatie van de mens met het land, gecultiveerd met respect voor de vruchten die het voortbrengt en voor zijn omgeving.
Het overdragen van de kennis is gebaseerd op de overtuiging dat niets goeds kan worden bereikt zonder rekening te houden met wat we al hebben bereikt, maar ook dat niets onmogelijk is voor degenen die zichzelf de middelen geven.

Met een professionele ervaring van tien jaar voordat we terugkeerden naar de boerderij, hebben we ervaring opgedaan in management, aanpassing en ondernemerschap.
We weten ook dat alleen perfectie prevaleert in onze productie met beschermde oorsprongsbenaming. Dit is de reden waarom we zo veeleisend zijn voor het werk dat we doen in onze wijngaarden, bij onze wijnbereiding en bij onze marketing.
We besteden bijzondere zorg aan onze wijngaarden, werken aan een duurzame aanpak en zijn sinds 2019 bekroond met de labels “High Environmental Value” (HEV) en “Sustainable Viticulture in Champagne” (VDC).
We zijn voortdurend op zoek naar het beste in onze druivensoorten, waardoor we een cyclus van wijngaardvernieuwing tot stand brengen, wat betekent dat oude wijnstokken worden ontworteld. Aan de andere kant weerhoudt dit ons er niet van om 70 jaar oude percelen liefdevol te conserveren om bijzondere vintage te creëren.

Onze vintage champagne garandeert u een gedeeld geluk!
Na elke oogst wordt onze vintage met aandacht en zorg uitgewerkt, omdat op ons landgoed bij onze oogst het perceel en de druivensoort worden gerespecteerd.
Ons doel is om complexe wijnen te produceren die ons terroir vertegenwoordigen en onze vintage tot uw volle tevredenheid identificeren.
Wanneer u onze wijnmakerij bezoekt, verwelkomen wij u in het hart van onze kelder, om de ervaring en authenticiteit van ons dagelijks leven met u te delen.
We zijn blij om u te vergezellen door onze wijngaarden, maar ook naar onze wijnmakerij/pers, om u al het werk te laten zien dat we door de seizoenen heen doen.
De bodem is rijk aan mergel en de wijnstokken zijn gemiddeld meer dan 35 jaar oud, dus hun wortels gaan diep de grond in en kunnen daardoor een rijke mineraliteit van de bodem opnemen en accumuleren in de druiven, wat uiteindelijk resulteert in een volle en verfijnde smaak van onze wijnen.
